Skip to content

Som eneste bluesrockartist i Norge med internasjonal platekontrakt (på Ruf Records), er Christina Skjølberg i det siste blitt omtalt som norges nye bluesdronning.

i 2014 gav hun ut sitt debutalbum, «Come and get it», og turnerte Europa rundt med Ruf´s Bluescaravan.

Tett turnering har gitt masse sceneerfaring, og Christina fremstår i dag som en fullblods artist, med stålkontroll på både bandet og publikum !

Christina Skjølberg kommer opprinnelig fra Smøla på Nordmøre, og er på alle måter en sjelden fugl i det norske bluesmiljøet. Kvinnelige, vensterhendte bluesgitarister

vokser ikke på trær, hverken i Norge eller ellers i verden for den sakens skyld !

Når hun i tillegg kan skilte med gitarferdigheter på høyde med de tøffeste gutta i klassen, og synger med en ektehet, intensitet og innlevelse få kan matche, skjønner vi at vi her snakker om en unik artist !

Christinas musikalske referanser er dypt forankret i 60 og 70-tallets blues, funk og rock, og det samme gjelder fremførelsen på scenen.

Publikum som vokste opp med denne musikken og opplevde den live den gang, har etter Christinas opptredener ofte gitt tilbakemeldinger som «jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve dette igjen».

Christina gir alt, og vet å underholde sitt publikum !

Etter turneen med Blues Caravan spilte Christina resten av 2014 på egenhånd på en rekke klubber og festivaler både i Norge og Tyskland.

I 2015 har hun allerede spilt i flere jobber i Tyskland, og også vært innom Østerrike og Sverige foruten en del opptredner her hjemme i Norge, blandt annet på Nidaros Bluesfestival, hvor det sto flere hundre i kø utenfor og ville inn etter at lokalet var fullt.

Under en opptreden på New Orleans Festival i Fürth, Tyskland tidligere i år spilte Christina for et ellevilt publikum på hele 11000 personer !

Senere i år skal hun også bl. a spille i Tallin i Estland.

Christina har med sin faste triobesetning, som foruten henne selv består av Tom Arne Fossheim på trommer og Tore Slåttsveen på Bass.

Back To Top