Skip to content

HM Johnsen er eit nytt fantastisk gitartalent fra Vestlandet. Hans Marius markerte seg allerede som ein talentfull gitarist i ung alder! Nå er er han 20, og hans første album tilgjengelig. “Chased” er tilgjengelig på alle strømmetjenester, og som LP og CD. Nå er HM Johnsen klar for å erobre Norge med sitt gitarspill og sin musikk. På årets utgave av Notodden Bluesfestival vant han Unionscupen, og skal dermed representere Norsk Blues Unions ungdomssatsing i 2018. Det innebære blant annet festivaljobber i Norge, USA og Tyskland.
HM Johnsen er ikke som alle andre. Talentet og ambisjonene som gitarist er selvsagt slående. I tillegg har energibunten har også en egen evne til å skape engasjement. Debutalbumet er i sin helhet finansiert av lokale sponsorer i hjembygden Os ved Bergen. Talent og pågangsmot er smittsomt, og skapte enorm interesse på hjemmebane. Med posisjonen som Norsk Blues Unions artist for 2018 kan vi trygt si at entusiasmen har spredd seg! Ambisjonene er det heller ikke noe å si på: han ønsker å bli blant sin generasjons gitarhelter!

Band og forbilder

Hans forbilder er Eric Johnson, David Gilmour, Gary Moore, Mark Knopfler, Joe Bonamassa,Jeff Beck og ikke minst Dave Murray fra Iron Maiden! Det var Iron Maiden som fikk 9 år gamle Hans Marius til å velge musikken og gitaren.

Sjangermessig spiller HM Johnsen en form for bluesrock, men de varierte inspirasjonskildene hinter om ambisiøse låter med stort lydbilde. Kort sagt er HM Johnsen en ny spennende stemme i norsk musikkliv. Bluesfolket og andre som elsker gitarmusikk bør oppleve denne utrolige nykommeren. Når HM Johnsen sier at han vil spille i Royal Albert Hall er ikke dette noe han sitter og dagdrømmer om. Han jobber for saken. Veien blir som kjent til mens du går. Dette er hva folkene på Jæren Bluesklubb hadde å si etter av bandets første konserter:
“HM Johnsen m/band spilte nemlig sjokkerende godt” og “Makan til dyktig samspill, solo og sjarme skal en lete lenge etter! HMJ kommer utvilsomt til å bli kjent worldwide”

Back To Top