Skip to content

I snart 40 år har Knut Reiersrud spilt sine gitarer og bergtatt publikum verden rundt.

Hans lek med strengeinstrumenter – både musikalsk og visuelt er å betrakte som en totalopplevelse. Kong Harald uttalte etter en Reiersrudkonsert i Sørafrika at han aldri tidligere hadde sett en musiker fysisk forsvinne inn i instrumentet sitt slik som Knut. President Tabu Mbeki tilbød Reiersrud sørafrikansk pass om han spilte et ekstranummer under samme konsert.

Knut har gitt ut en serie plater – både soloalbum og album med diverse konstellasjoner opp gjennom årene. Han har mottatt Spellemannprisen for 3 av dem (vært nominert hele 11 ganger), i tillegg har han også mottatt en Dansk Grammy pris. Han har spilt med storheter som Stevie Ray Vaughn, Mighty Sam McClain og David Lindley for å nevne noen.

Reiersrud spiller blues, folkemusikk, indisk, afrikansk, jazz og soul, i tillegg til å være en fantastisk improvisatør. I tilegg til alle sine egne album, har Knut medvirket på over 300 plateutgivelser og vært på utallige turnéer på alle verdens kontinenter.

Knut har rukket å bli 56 år og kan trygt kalles en levende legende. Bluesen sitter i ryggraden etter læretid i Chicago og New York med musikere som Dr. John og Buddy Guy.

Knut Reiersrud er sammen med sitt band alltid innstilt på å levere varene 100 prosent. Han har med seg et superlag av unge musikere med fartstid fra Elephant 9, Big Bang, Bjørn Eidsvåg, Vidar Busk, Jarle Bernhoft og Susanne Sundfør – for å nevne noen.

 

Knut Reiersrud Band består av:

Knut Reiersrud, gitarer og vokal
David Wallumrød, tangenter og vokal
Bjørn Holm, gitar og vokal
Andreas Bye, trommer
Nikolai Hængsle Eilertsen, bass og vokal

Back To Top