Skip to content

Amund Maaruds sjette soloalbum er under ferdigstilling og viser en artist som ikke stopper opp, men fortsetter å utforske nytt terreng. Det blir et album med mye akustiske instrumenter og en sjangermessig dreining mot americana og roots i større grad enn noe Amund har gjort på plate til nå.

Det er country, bluegrass og soul-referanser i lydbildet, i tillegg til Amunds sterke bluesidentitet i både vokal og gitar. Til å spille sammen med seg har Amund fått med seg americana/bluegrassbandet Lucky Lips fra Oslo og de kommer også til å være Amunds band på turneen som starter 6.okt i Oslo. De ga ut sine første to plater på Snaxville Recordings. Lucky Lips ble kåret til #1 European Bluegrass Band 2011 og består av meget dyktige instrumentalister og utgjør til sammen et kollektiv med briljans og groove, de er som skreddersydd for dette prosjektet og låtene er også skrevet for kunne passe denne settingen. I tillegg er vokalist Malin Pettersen en skinnende diamant som kommer til å krydre låtene med harmonier og duetter. Å bruke Lucky Lips som studioband er et bevisst grep for å forandre dette albumet og gi det et annerledes uttrykk enn de andre platene Amund har laget. Inspirasjonskilder for dette albumet er blant andre Blake Mills, Ry Cooder, Buddy Miller, Robert
Plant og Little Feat.

Amund er særlig begeistret for måten disse artistene blander det akustiske og det elektriske på. Han har med denne plata lyst til å utforske og etablere hvordan det låter av han i en mer dempet setting uten å ta bort hans særtrekk som musiker. På låtskriversiden har Amund denne gang samarbeidet med flere meritterte låtskrivere. Nashvilleartisten Jace Everett bidrar på tre låter og Kim Bergseth og Amund har skrevet flere låter til denne plata. I tillegg er det låter skrevet av Amund alene. Amund forsker på eget uttrykk slik han alltid har gjort og etterhvert har det blitt viktig å finne dynamikken i anslag og betoning snarere enn i volum målt i desibel. Det gir han en stor utfordring som gitarist, sanger og låtskriver og Amund fortsetter å raffinere sin musikalske signatur. Amund har alltid fulgt hjertet og da følger musikken etter.

Back To Top