Skip to content

Janove Ottesen (født Jan Ove Ottesen 27. august 1975 på Stord) er en tidligere vokalist og frontfigur i det norske rockebandet Kaizers Orchestra. Han har også gitt ut singer-songwriter-albumet Francis’ Lonely Nights.

Hans far Rune Ottesen var fotballspiller, og Ottesen fulgte sin fars fotspor og startet og avsluttet sin karriere i Bryne FK, hvor han spilte på førstelaget. Han har også vært innom aldersbestemte landslag og har også spilt for landslaget i sandfotball.[2] Han valgte musikken framfor fotball og reiste til Bergen for å studere videre.

Han gikk på musikklærerutdanningen på Lærerhøyskolen på Landås i Bergen, hvor han også møtte flere av de andre medlemmene i Kaizers Orchestra. Der startet han og Geir Zahl bandet gnom, som siden ble til Kaizers Orchestra, hvor han var vokalist og komponist. Hans Kaizer-navn er Sjakalen på norsk og The Jackal på engelsk. Bandet tok en pause i 2013, og siden har Ottesen jobbet med komposisjon for film, som filmmusikken til Her er Harold i 2014, og teateroppsetninger. I 2016 ga han ut solomusikk på norsk under artistnavnet Janove.

Sammen med Geir Zahl fikk han i 2002 Edvard-prisen i klassen populærmusikk – rock for Kaizers-albumet Ompa til du dør.

Utover høsten 2009 var han med i konkurransen Camp Senkveld i programmet Senkveld med Thomas og Harald på TV 2.

Back To Top