Skip to content

Rockeband fra Stavanger med erfarne musikere. Frode Rønli, Reidar Larsen, Alf Terje Hana, Gunnar Engen, Dominique Brackeva, Hans Vistnes.

Det er med stor glede å kunne melde om at Froddi fortsatt er i fyr og flamme. Han har slått seg sammen med nye og gamle venner, de lyder navnet Froddi og Compagniet inspirert av en eller annen læreboknormal fra 1800-tallet. Og så ser det tøft og eksotisk ut. Gruppa ordlegger seg for det meste på tydelig Stavangerdialekt, og med klassikere fra Stavangerrocken som tonefølge.

Nå er denne gjengen klar med ØVE HAVET som er andre singel av 4 som kommer utover vinteren og våren. De er skrevet og produsert av en annen rutinert ringrev fra Stavanger-rocken, og Stavangerensemblet: Øystein Eldøy! ØVE HAVET viser at Froddi fortsatt har det i seg og at dette stjernelaget av musikere får det til å lyde som han aldri har vært vekke!

Frode Rønli har i flere tiår markert seg som en av de beste vokalister her i landet. Froddien platedebuterte i 1978 med Stavangerensemblet, og var en fantastisk eksponent for Stavangerrocken de neste hektiske årene. Da Stavangerensemblet ble oppløst, dukket Froddien opp i mange forskjellige musikalske sammensetninger. Derfor har han holdt seg stemmevarm til dags dato. Noen ganger har pausene vært faretruende lange, men så var han plutselig på scenen igjen, frisk og rask. Denne gangen er han i uvanlig godt selskap.

Tenke seg til å ha Reidar Larsen og hans tangenter med seg. Mr. Bluesman har gitt ut minst et dusin solo-CDér. Dessuten har han gitt musikalsk støtte til svært mange andre artister. Det kan dreie seg om nær hundre prosjekt. Froddien og Larsen var sammen i Stavangerensemblets første år, så de vet hva de går til i det nye samarbeidet.

En annen som står sterkt i rockemusikken fra Stavanger er Gunnar Engen på bass. I 1978-81 var også han med i Stavangerensemblet og skapte seg dermed legendestatus. Engens musikk-karriere har vart i over 50 år, og omfatter flere egne prosjekt og studioarbeid for andre artister.

Froddien & Compagniet har også tatt for seg på øverste hylle når gitaren skulle bemannes.
Alf Terje Hana er en strengemester av de sjeldne. Han dyrker gjerne sitt store talent i Athana-prosjektet med eksperimentell gitarbasert musikk i internasjonal klasse. Grupper som Wasaband, Timebeat, Vestlandsfanden og Leif & Kompisane er blant de mange som har kunnet smykke seg med prima gitarspill signert Hana.

Froddien og gjengen kan og være trygg på stabil rytme gjennom slagverket. Bak det sitter nemlig Hans Vistnes med talent og rutine så det holder. Han er særlig kjent for tromme-innsatsen i Hold Fast, Izabell og Kriminell Kunst. Underviser også på Metropolis, i slagverk for den yngre garde.

Dominique Brackeva, trombonist og sanger fra Belgia. Han har studert jazz i Nederland og bodde der i 10 år. I 2009 kom han til Stavanger , og spiller også med mange andre grupper i området. Kitchen Orchestra, Bayou Blue og Fint Fransk Orkester er blant de heldige.

Dermed kan vi slå fast at Frode Rønli er i de beste musikalske hender, og kan forvisse seg om at det er greit å være sangfugl i dag

 

Back To Top