Skip to content

Syv år etter sin debut er nå gutta i Stavangerkameratene klare med sitt tredje album, “Kom nærmare”. Siden debuten i 2016 med “Vekk meg opp” og monsterhiten “Bare så du vett det” har Stavangerkameratene spilt sommerturneer og jevnlig sluppet nyttmateriale. Det nye albumet inneholder en håndfull singler som mange har fått et sterkt forhold de siste par årene. Blant disse er MGP-finalisten “Barndomsgater”, “Verre enn deg”, og den norske versjonen av Chris Medinas nr. 1-hit “What Are Words”, “Ka e ord”. Samtidig med albumet legger kvartetten ut på sin største turné i Norge sommeren 2022. Konsertene deres har de siste fem årene brakt dem rundt i hele landet, og bidratttil en kraftig vekst i fanbasen som er få artister forunt.

Stavangerkameratene har over 70 millioner streams, mer enn 8 millioner visninger på YouTube, 13 gull- og platinatroféer, og ligget 81 uker på Norges offisielle albumliste. Man kan trygt si at gutta fra Stavanger har vokst ut av sitt hjemlige Rogaland og blitt et riksfenomen.

Fikk navnet sitt fra Stian Blipp
Det unike samarbeidet Stavangerkameratene oppsto i Stavanger sommeren 2015 da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland ble spurt om å opptre sammen på åpningen av volleyball-VM. I det de skulle gå på scenen sa konferansier Stian Blipp: «Det er jo litt fristende å kalle dem Stavangerkameratene» og etter det har det navnet bare blitthengende ved dem. «Vi har alle mye selvironi, så det er bare gøy når det blir litt halvkleint. Dessuten er det ikke hver dag man blir døpt av selveste Stian Blipp”, sier Tommy Fredvang.

Ventet syv måneder på Avicii’s godkjennelse
På åpningsshowet fremførte de “Vekk meg opp” for aller første gang. Det var deres egen norske oversettelse og arrangement til Avicii’s megahit “Wake Me Up”. Responsen var så bra at de gjerne ville gi den ut, men det skulle ta hele syv måneder å få den norske versjonen godkjent av Avicii og de andre låtskriverne. Først fredag 11. mars 2016 kunne den gis ut – og suksessen var umiddelbar.

Hvem er Stavangerkameratene?
De fire artistene som utgjør Stavangerkameratene har i tillegg til egne utgivelser og konserter blitt kjent for et stort publikum via TV. Kjartan Salvesen vant Idol i 2004, Tommy Fredvang er bl.a. kjent fra X- Factor i 2009, Stjernekamp i 2015 og megasuksessen ”Vi elsker ABBA”, Glenn Lyse vant Idol i 2007 og Ole Alexander Mæland har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i The Voice i 2012.

Live på direkten
Høsten 2016 deltok kvartetten i føljetongen om Stavangerkameratene i Einar Tørnquist og John Brungots programserie «Live på direkten» på TV 2, hvor de over flere episoder hadde mye moro med bandkonseptet sitt. I forbindelse med «Live på direkten» spilte de også for et utsolgt Folken i Stavanger. Det gjorde sammen med singelutgivelsene at mange oppdaget Stavangerkameratene.

Fikk platina- og gullplate
Sommeren 2016 kom den andre singelen, “Bare så du vett det”, og da tok det virkelig av. Dette var den første av en lang rekke hits de har skrevet selv. Den har nesten sammenhengende i 6 år nå vært inne blant Spotifys 100 mest spilte låter i Norge og har mottatt 5 x platina med over 30 millioner streams. Sommeren etter kom det selvtitulerte debutalbumet. Albumet gikk til topp 10 på albumlista og har pr. dags dato ligget 81 uker på topp 40 med over 52 millioner streams på Spotify.

Omfattende turnering
Vinteren 2017 startet Stavangerkameratene å forberede sitt live-sett og den våren holdt de sin første konsert på hjemmebane. Deretter fulgte to oppvarmingskonserter for Mods på Viking Stadion foran 25.000 mennesker som ga enorm suksess. De solgte også ut sin egen konsert i Dnb Arena med plass til 5.500 mennesker. Siden da har mange hundretusen sett dem på konserter rundt om i landet og kvartetten regnes i dag blant Norges mest populære liveband.

Back To Top