Skip to content

Queen of Rock N`Roll
Suzi Quatro, fjerde av fem barn, født under Tvillingens tegn, 3. juni 1950, i Detroit, Michigan.
Hun vokste opp i en musikalsk familie, inkludert 3 søstre og en bror, som alle spilte forskjellige instrumenter. Suzi selv debuterte på scenen og spilte bongo i farens jazzband, «The Art Quatro Trio».
Fra en tidlig alder studerte hun klassisk piano og perkusjon, deretter i en alder av 14, startet et jenteband med storesøster Patti, kalt «The Pleasure Seekers». Suzi ble «fortalt» at hun skulle spille bassgitar, som var like høy som henne! hun ble raskt forsanger og frontperson, dette bandet turnerte i 7 år, veldig vellykket, ga ut noen få singler underveis, og endret deretter navn til cradle i 1969.

Det var i dette bandet, et par år senere, at Mickie Most, (produsent) kom på konsert, og tilbød Suzi en solokontrakt. Hun fløy til England i 1971 for å begynne reisen til berømmelse.

Like etter begynte Suzi å jobbe med nå legendariske låtskrivere Chinn og Chapman (Mike Chapman produserte også), noe som resulterte i kjempehiten «Can The Can», som gikk til nummer én i mai 1973, og solgte to og en halv million kopier over hele verden. Mellom 1973 og 1980 var Suzi Quatro med på de britiske hitlistene i ikke mindre enn 101 uker, og har til dags dato solgt over 55 millioner plater, og teller fortsatt. hennes hits inkluderer
, «48 Crash», «Too Big», «Devil Gate Drive», «Daytona Demon», «The Wild One», «She’s in Love With You», «Mama’s Boy», «If You Can’t Give Me Love ”, “Rock Hard”, og en millionselger i USA., ‘Stumblin In’ en duett med Chris Norman .

Fra 77-79 spredte Suzi vingene og fikk en del på den verdensomspennende hit-TVen. serien «Happy Days», som spiller Leather Tuscadero overfor Henry Winkler og Ron Howard. Hun fortsatte å opptre i andre show, inkludert Minder, Dempsey og Makepeace, og mer oppdatert, Absolutely Fabulous og Midsomer Murders. I 1986 debuterte Suzi i West End og spilte hovedrollen som Annie Oakley i Irving Berlins ‘Annie Get Your Gun’, som hun fikk stor kritikerros for. 1988 Suzi spredte vingene igjen, og var vertskap for sitt eget talkshow kalt ‘Gas Street’ som gikk i et år.

1989 Suzi var en av de første rock and roll-aktene som dro til Russland, hvor hun opptrådte for over en halv million mennesker på bare seks uker. 1991, hun var triumferende igjen, realiserte en livslang ambisjon ved å skrive musikken og tekstene sammen med Shirlie Roden, og med hovedrollen i ‘Talullah Bankhead’ den gikk i hele sesongen på 5 uker, og Suzi fikk fantastiske kritikere, selv om de var ikke offisielt tillatt å anmelde showet.
januar 1999 startet Suzis radiokarriere med bbc radio 2, som pågår i dag. Suzi har laget sine egne ukentlige programmer, og mange spesielle dokumentarer, inkludert Elvis Presley, Otis Redding, Janis Joplin, Jim Morrison, Patsy Cline, og en nylig spesial om hennes hjemby Detroit. Suzi har møtt, intervjuet eller spilt på scenen med de fleste av heltene sine. Suzi er en veldig populær DJ. selv om han ble nominert til årets musikkkringkaster ved Sonys radiopriser i 2006. 1999 ble Suzi også hedret i «This Is Your Life», komplett med den berømte røde boken. de fanget henne på hennes 56 dates UK-turné, på scenen på Palladium.. helt på vakt, det var noen få sprell som måtte redigeres!

I 2006 ga Suzi ut det selvbiografiske albumet «Back to the Drive» … som har blitt fansens favoritt over hele verden. Suzi dukket også opp sammen med Charles Dance i teatret, i et skuespill kalt «Exonerated at this time». Utpakket, Suzi’s Autobiography ble utgitt i 2007 og har gjort det ekstremt bra over hele verden.. komme til nummer 2 på de australske hitlistene hvor hun fortsetter å turnere. neste turné i 2013 blir hennes 29. down under!!! Nåværende utgivelse, produsert av mangeårige samarbeidspartner Mike Chapman, ‘In the Spotlight’ som nå også er tilgjengelig i Limited Edition med en ekstra CD med uutgitte Suzi-komposisjoner kalt
‘In the Dark’, og en forbedret CD med en video av ‘Strict Machine’ og den nå legendariske Suzi-hyllesten til hennes absolutte helt, Elvis Presely, ‘Singing With Angel’s, som hun spilte inn i Nashville med James Burton på gitar, og Elvis’s original backing vokalgruppe, Jordinaries.

Nåværende prosjekter, hennes one woman show vil ha sin andre utflukt i september i London, kalt ‘Unzipped’.. en spasertur gjennom livet hennes med klipp, bilder og litt musikk.. En annen livslang drøm ble realisert. Suzi gir også ut en poesibok snart kalt «Through my Eyes». og hennes egne egendesignede julekort. I 2014 feirer hun 50 år som proff..

THE GIRL FROM DETROIT CITY (pdf)

Back To Top