Skip to content

The Cinelli Brothers er et prosjekt født av en felles lidenskap for den elektriske Chicago- og Texas-bluesen fra 60- og 70-tallet, da brødrene Marco (gitarist og forsanger) og Alessandro (trommeslager) bestemte seg for å danne et eksplosivt team som viser frem originalt repertoar i stilen til Chess, Stax og Motown.

Sammen med de to brødrene på scenen, Enzo Strano på bass og Tom Julian-Jones på munnspill og gitar.

Debutalbumet deres Babe Please Set Your Alarm ble spilt inn i Soup Studio i London og hele live- og analoginnspillingen ble utgitt i mai 2018 på vinyl og digitalt format.
Rekorden ble nummer 2 i IBBA (Independent Blues Broadcasters’ Association) i juni 2018.
Bandet har vært omtalt i Blues i Storbritannia, Blues Matters, Classic Rock og andre magasiner.
Dette albumet består av ni smakfulle originale komposisjoner og tre fint utformede omslag. ‘Chain of Fools’ av Don Covay (en Aretha-hit), ‘Back Door Man’ – som forblir tro mot Willie Dixons nummer – og Princes ‘Kiss’, i en bemerkelsesverdig shuffle-rytme.

Music Republic Magazine nominerte Marco Cinelli som beste gitarspiller i 2018.

Den legendariske radio- og kringkasteren David ‘Kid’ Jensen har spilt et annet spor fra albumet deres på seks påfølgende uker av United Djs-radioprogrammet hans, og har kalt dem som hans favorittbluesantrekk, og hans favorittbluesalbum på mange år.

I januar i år ble bandet nominert til UK Blues Awards som «Blues Band Of the Year».

Cinelli Brothers forkjemper en ny generasjon lidenskapelige musikere som deler kjærligheten til Blues, Soul, R&B og de ekte autentiske lydene som har gjort bluesen til en hjørnestein i musikkhistorien.

The Cinelli Brothers
The Cinelli Brothers2
Back To Top