Skip to content

KENT (SE)
GOV’T MULE (US)
SKAMBANKT (NO)
DANCE WITH A STRANGER
SIMON MCBRIDE (UK)
DANA FUCHS (US)
ROYAL SOUTHERN
BROTHERHOOD (US)
KNUT REIERSRUD (NO)

KINGKING (UK)
CHRISTINA SKJØLBERG (NO)
AMUND MAARUD (NO)
BB & THE BLUES SHACKS
FRIGAARD (NO)
JØRGEN SANDVIK SOLO (NO)
MARCUS LØVDAL BAND (NO)
BLUES PILLS (SE)
ORBO (NO)

RANDY PAVLOCK (US)
MONICA HELDAL (NO)
JACKIE PAYNE (US)
STACIE COLLINS «DYNAMITT!»
ERIC ‘SLIM’ ZAHL & THE SOUTH WEST SWINGERS (NO)
MOJO MAKERS (DK)
HEREIDE AND THE BLUESGANGSTERS (NO)
KIM RUNE HAGEN (NO)

KENT (SE)

Kent var et svensk poprock-band fra Eskilstuna. Gruppen ble startet i 1990 under navnet Jones & Giftet, men skiftet navn til Havsänglar i 1992 og til Kent i 1993. I 1995 kom debutalbumet Kent.

Kent har hatt en rekke radiohits i Sverige og ellers i Skandinavia og har solgt over 3 millioner plater. I hjemlandet Sverige har de fem nummer-én-singler, elleve nummer-én-album og har vunnet 23 Grammispriser. Kent regnes som et av de mest populære bandene i Sverige og i Skandinavia. Albumet Vapen & Ammunition toppet de svenske hitlistene i hele 95 uker. Kent blir ofte sammenlignet med band som U2, Coldplay og Depeche Mode. Bandet annonserte den 14. mars 2016 at albumet Då som nu för alltid, utgitt 20. mai 2016, ville bli deres siste. Bandet kunngjorde at oppløsningen var udramatisk og planlagt.

GOV’T MULE (US)

Gov’t Mule (uttales Government Mule) er et amerikansk rocke-jam-band fra sørlandet, dannet i 1994 som et sideprosjekt av Allman Brothers Band av gitarist Warren Haynes og bassist Allen Woody. Fans omtaler ofte Gov’t Mule ganske enkelt som Mule.

Bandet ga ut debutalbumet sitt, Gov’t Mule, i 1995, og har siden gitt ut ytterligere ni studioalbum, pluss en rekke EP-er og liveutgivelser. Gov’t Mule har blitt en hovedakt på musikkfestivaler over hele Nord-Amerika, med både medlemmer og hyppige gjester fra andre bemerkelsesverdige band som legger til forskjellige funk- og bluesrockelementer til bandets lyd.

KINGKING (UK)

King King er en britisk bluesrockgruppe, dannet i 2008 av Alan Nimmo og Lindsay Coulson, begge tidligere fra The Nimmo Brothers. Bandet har gitt ut fem studioalbum og ett live-album til dags dato. Den nåværende serien til King King er Alan Nimmo (gitar og hovedvokal), Stevie Nimmo (gitar og vokal), Jonny Dyke (keyboard), Zander Greenshields (bass) og Andrew Scott (trommer).

Navnet deres kommer fra en tidligere bluesklubb, King King i Los Angeles, som brant ned og ble udødeliggjort i et livealbum av The Red Devils.

KNUT REIERSRUD (NO)

Knut Reiersrud (født 12. februar 1961) er en norsk bluesgitarist og komponist, kjent fra en rekke samarbeid i ulike musikksjangre, en lang rekke plateutgivelser under eget navn, og bidrag til rundt tre hundre innspillinger. Han er også en profilert konsertartist. Reiersrud har vært utøvende musikk siden begynnelsen av 1970-tallet og har komponert en rekke verk. Han har vunnet tre Spellemannspriser, og har vært nominert elleve ganger.

I sine yngre år spilte han conga, piano og gitar (1971). Et samarbeid med Buddy Guy og Otis Rush i Chicago (1979) foranlediget utgivelser med Chicago Blues Meeting (1988). Reiersrud spilte i bandet buskeRud med Vidar Busk, og deltok i 2007–2008 på Jon Larsens surrealistiske «Strange News From Mars». Et spilleteknisk kjennetegn ved Reiersrud er at han spiller elektrisk gitar uten plekter.

I senere år har Reiersrud samarbeidet med Blind Boys Of Alabama, Dr John, David Lindley og Rick Danko. På albumet Lullabies From The Axis Of Evil samarbeidet med Rim Banna, Mahsa Vahdat, Rickie Lee Jones og Nina Hagen. De fleste av hans plater er gitt ut på Kirkelig Kulturverksted eller Jazzland. Han er også gitarist i Cloudberry Cream og medvirket på Odd Einar Nordheim sitt siste album Mi Sognbok utgitt den 5. november 2020.

Ved siden av sitt virke som artist er Reiersrud en profilert låtskriver, komponist og arrangør. Han har skrevet musikk sammen med Jarle Bernhoft, Sigvart Dagsland og med iranske Mahsa Vahdat. Han har også skrevet musikk for musikere som Deepika Thathaal, Javid Afsari Rad, Ciwan Haco, Kim Andre Rysstad, Kari Bremnes, Jonas Fjeld og Jeff Wasserman. Han har arrangert norsk folkemusikk for utøvere som Per Sæmund Bjørkum, Halvard T Bjørgum og Hans Fredrik Jacobsen. Totalt har han ca 500 verk registrert som arrangert for ulike norske og utenlandske plateproduksjoner.

ROYAL SOUTHERN BROTHERHOOD (US)

Mer info kommer.

DANA FUCHS (US)

Mer info kommer.

SIMON MCBRIDE (UK)

Mer info kommer.

DANCE WITH A STRANGER

Mer info kommer.

SKAMBANKT (NO)

Skambankt er et hardrockband fra Jæren i Rogaland. Bandet ledes av Terje Winterstø Røthing. Winterstø Røthing er også kjent som gitarist i Kaizers Orchestra.

Bandet ble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille på en avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld.[1] Bandet hadde enkelte spillejobber som trio før de ble oppløst i 1995.

I 2003 begynte de å spille sammen igjen, da som en kvartett og året etter ga de ut sitt selvtitulerte debutalbum, Skambankt. På albumet medvirket blant andre Prepple Houmb som gjestevokalist på sangen «KKK!». I 2007 kom oppfølgeren Eliksir etterfulgt av et år med turnevirksomhet i Norge og Danmark og festivaljobber blant annet på Quartfestivalen, Øyafestivalen og Malakoff Rockfestival. Høsten 2008 spilte de inn sitt tredje album, Hardt regn, i Bekkstudio på Nærland i Hå kommune. Sangen «Malin» ble gitt ut som radiosingel fra albumet senere samme høst, mens selve albumet ble gitt ut 26. januar 2009. Etter utgivelsen la bandet ut på en lengre turné i Norge og Danmark hvor de blant annet varmet opp for det danske rockebandet D-A-D. 15. juni 2009 varmet bandet opp for AC/DC på Valle Hovin i Oslo. For albumet ble bandet nominert til Spellemannprisen 2009 i klassen rock.[2]

Bandet fikk Spotify-prisen årets innovatør i januar 2014 for promoteringen av singelen «Voodoo» fra albumet Sirene. Fans ble oppfordret til å sende inn gamle plastgitarer som ble smeltet om til eksklusive vinylsingelplater. Prisen ble utdelt under Spellemanndagene i forbindelse med Spellemannprisen 2013 i Stavanger.

CHRISTINA SKJØLBERG (NO)

Mer info kommer.

AMUND MAARUD (NO)

Amund Maarud (født 7. april 1981) er en norsk blues/rockemusiker (gitar og vokal) og låtskriver fra Nes i Akershus. Han er kjent som soloartist og som frontfigur i rockebandet The Grand (2005–2010) og duoen Morudes (2010–) med broren Henrik.

Sammen med Henrik Maarud på slagverk startet han MaarudKara. Bandet kom på andreplass i Talentiaden på NRK i 1997 og ga året etter ut albumet First Blues på Tylden & Co.. I 2000 startet han solokarriere med Amund Maarud Band. Bandet ga ut to album (Ripped, Stripped & Southern Fried (2003) og Commotion (2004)), og ble nominert til Spellemannprisen 2003 i klassen blues/country for debutalbumet Ripped, Stripped & Southern Fried. I 2006 startet han bandet The Grand. Bandet ga ut EP`en The Grand EP (2007) og albumet The Grand (2007).

Sammen med broren Henrik startet han i 2010 duoen Morudes og et nytt soloprosjekt under eget navn. Med han på scenen er Henrik på trommer, Simen Aanerud på piano, og Bendik Brænne på barytonsax. For soloalbumet Electric fikk han Spellemannprisen 2011 i klassen blues.

Albumet Dirt kom i 2012 og ble nominert til Spellemannprisen samme år i klassen blues. I 2015 ga han ut albumet Voltsom han fikk Edvard-prisen for i klassen populærmusikk[3] og ble nominert til Spellemannprisen 2015 i klassen rock. Sammen med Lars Horntveth og Gard Nilssen startet han i 2017 bandet Amgala Temple som ga ut Spellemannominerte albumet Invisible Airships i 2018.[4]

Amund Maarud debuterte som skuespiller i filmen Kommandør Treholt og Ninjatroppen som hadde premiere i august 2010. Han er medeier i Snaxville Studio.

BB & THE BLUES SHACKS

Mer info kommer.

Frigaard (N)
Terje frigaard er en entertainer, vokalist, låtskriver, munnspiller & bandleder som har høstet god omtale, etter live show på diverse klubb- & festivalscener, som bl.a. Skånevik blues festival.

Materialet frigaard presenterer live er en blanding av låter frigaard selv har signert & hans versjoner av låter fra hoved inspirasjonskilder som:

The fabulous thunderbirds, zz top, the georgia satellites & whitesnake.

Frigaard er et fyrverkeri av en live entertainer som leverer et tøft, stilfullt & gnistrende rock & blues show med et strålende band i ryggen.

MONICA HELDAL (NO)

Monica Heldal (født 24. januar 1991) er en norsk musiker (vokal, gitar) og låtskriver fra Arna.

I 2013 debuterte hun med albumet Boy From the North som fikk gode kritikker. For albumet fikk hun to priser under Spellemannprisen 2013; årets nykommer med Gramo-stipend på 250 000 kroner og klassen popsolist. Hun vant også Bendiksenprisen for 2013 og ble nominert til Statoil-stipendet samme år.

Våren 2016 kom album nummer to: The One In The Sun, som også fikk gode kritikker.

Etter 2016 tok Heldal en pause fra turnélivet, blant annet på grunn av problemer med lydsensitivitet og tinnitus, samt at hun stiftet familie. Hennes neste album, Ravensdale, er planlagt utgitt 19. mars 2021.

RANDY PAVLOCK (US)

Mer info kommer.

ORBO (NO)

ORBO & The Longshots var et norsk rock and roll-band fra Bergen. Bandet ble dannet av vokalist og gitarist Ole Reinert Berg-Olsen alias ORBO i 2000.

Bandet har gitt ut seks album, og vant Spellemannprisen 2008 for albumet High Roller. De signerte platekontrakt med Columbia Records i 2009 og senere med Grappa Musikkforlag. Bandet ble oppløst i 2012.

BLUES PILLS (SE)

Mer info kommer.

MARCUS LØVDAL BAND (NO)

Mer info kommer.

JØRGEN SANDVIK SOLO (NO)

Mer info kommer.

HEREIDE AND THE BLUESGANGSTERS (NO)

Bandet har siden 2005 imponert publikum med sine utadvendte og energiske framføringer. De møttes på musikklinja på Stord VGS, og ha siden spilt sammen på mange ulike arrangement. Gangstergutta kan fronte med storslagne meritter. Talentprisvinnere under Skånevik Bluesfestival 2006, bandet har oppvarmet for artister som blant anna: Paul Rodgers, Pretty Things, Hungry John og Tommy Kristiansen. I 2006 deltok Bluesgangsters på Notodden Bluesfestival. I 2007 havna HBG i studio for første gang, og etter en kort og hektisk helg blei resultatet plata ”No Sugar”.

Etter en periode der medlemmene i HGB hadde andre prosjekter, kom de i august 2009 sammen igjen for å starte opp som ein energisk og sprudlende trio. Det nye og spektakulære showet har inspirasjon fra bluesstorheter som: Eric Clapton, Peter Greens Fleetwood Mac, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan, Freddie King, Robben Ford og John Mayer. Bandet speler en miks mellom den gamle og ”ekte” storbybluesen, og den moderne funky powerbluesen i arven etter SRV.

Glem gangstarap. Gangsterblues er den nye vinen!

Besetningen:
Bård Henrik Hereide – Vokal/Slagverk (Skånevik)
Simon Sandvik – Bass (Bømlo)
Stig Are Sund – Gitar (Os)

”Responsen under konserter har hvert fantastisk, på konsertene gir de alltid full gass og har fått mange til å lukke opp øyene. Alle i bandet har etter kvart opparbeidet seg mye konserterfaring og er omtalte som et «showband».

MOJO MAKERS (DK)

Mer info kommer.

ERIC ‘SLIM’ ZAHL & THE SOUTH WEST SWINGERS (N)

Inspirert av lyden av 50-tallet, stiger Eric ‘Slim’ Zahl & the South West Swingers fram!Bandets ambisjoner er å videreføre de flotte tradisjonene og musikken fra denne æreaen – med sitt eget og mer rocka uttrykk. Dresset opp i slips, bukseseler og sleipe sko, sprer Eric ”Slim”Zahl & The South West Swingers sitt glade budskap.

Siden bandet startet i 2006 har bandet logget en imponerende mengde klubbjobber Norge rundt og er kjent for å være et formidabelt liveband. Bandets medlemmer er profesjonelle musikere.

– Albumet ”Daddy ´O” ble nominert til Spellemannspris i 2011 i bluesklassen.
– Jan Rustad i Bluesnews ga albumet 8/10 stjerner og utropte albumet til Årets norske bluesplate i 2010.
– Blues Music Club Notodden har albumet som Månedens norske bluesalbum i februarnummeret for 2011.
– Eric “Slim” Zahl & The South West Swingers er mer enn blues. Inspirert av lyden av 50-tallet er “Daddy ´O” en swingende opplevelse med autentisk og cool rockabilly, jazz og jump blues med fullt trøkk.

Bandet er nå aktuelle med oppfølgeren til albumet «Daddy’O» (2011), albumet «Chances Are Slim» (2013).

 

STACIE COLLINS «DYNAMITT!»

Mer info kommer.

JACKIE PAYNE (US)

Mer info kommer.

KIM RUNE HAGEN (NO)

Mer info kommer.

Back To Top